Meteen naar de inhoud
Home » Duurzame stikstofgenerator geeft corrosie in sprinklersystemen geen kans

Duurzame stikstofgenerator geeft corrosie in sprinklersystemen geen kans

Het klinkt tegenstrijdig maar droge sprinklersystemen zijn niet droog. Na het testen blijft er vocht achter in de systemen. Dit resterende vocht zorgt voor corrosie onder invloed van de mic bacterie. Door 98% stikstof door de leidingen te persen wordt corrosie voorkomen. PSA- technologie stiktofgeneratoren besparen tot 46% energie ten opzichte van generatoren op basis van membraantechnologie. De N2Blast is de enige stikstofgenerator op basis van PSA-technologie met FM CE goedkeuring.

Voordelen N2Blast generatoren:

  • Bewezen technologie
  • Ontwikkeld voor droge sprinklersystemen
  • Systemen tot 85.000 liter per generator
  • Veilig door lage druk en kleine buffertanks
  • Leakrates volgens NFPA 13 en NFPA25
  • FM Global goedkeuring

Optioneel met gepatenteerde Smart Trak technologie

Met de exclusieve SMART-Trak ™ -technologie van South-Tek kan de status van de stikstofgenerator op afstand gevolgd worden vanaf elk mobiel apparaat, zoals smartphone, tablet of laptop. Informatie zoals de monitoring van de FPS-leksnelheid,  bypass log, de huidige systeemstatus en onderhoudsstatus is via de SMART-Trak ™ mobiele applicatie op afstand uit te lezen.

Duurzame PSA  Technologie

Het stikstofgas in de N2 Blast stikstofgeneratoren wordt gegenereerd door middel van de PSA technologie. PSA staat voor Pressure Swing Adsorption. Met deze technologie wordt stikstof van een zeer hoge zuiverheid gegenereerd. Dit is belangrijk omdat minimaal een zuiverheid van 98% nodig is om mic corrosie te voorkomen en te bestrijden. Al onze stikstofgeneratoren voor sprinklersystemen maken gebruik van PSA technologie.

Voordelen PSA technologie zijn:

  • Zeer zuivere stikstof tot 99,9995% (afhankelijk van model)
  • Tot 46% minder energie verbruik t.o.v. membraan filtering.
  • Veilige en betrouwbaar
  • Minder onderhoudskosten (filters gaan 2 keer zo lang mee)

Stikstofgas is milieuvriendelijk

Het stikstof in de N2 Blast stikstofgeneratoren is stikstofgas dat een essentieel onderdeel uitmaakt van de lucht in onze atmosfeer. Dit wordt nog wel eens verward met milieuvervuilende stikstofverbindingen, die het broeikaseffect veroorzaken. Het schone stikstof voor de generatoren wordt gehaald uit de lucht en wordt als 98% (minimaal) stikstofgas in leidingsystemen van sprinklersystemen geperst. Het is een duurzame oplossing en uitgebreid getest.

Signaleer corrosie met simpele test

Het effectief voorkomen en behandelen van mic corrosie zorgt ervoor dat de levensduur van sprinklerinstallaties met tientallen jaren wordt verlengd en daarmee gelijk wordt aan de levensduur van het gebouw. Reparaties en vervanging van leidingen is niet langer nodig gedurende de levensduur van het gebouw en ook dat is duurzaam. Aanwezigheid van mic bacteriën kan eenvoudig opgespoord worden met een wateranalyse (BART Test) van nog geen € 500,-. MIC Europe kan deze analyse uitvoeren. Deze gerenommeerde BART test wordt gebruikt in diverse laboratoria in Nederland en België. Idealiter zou het water in elk droog- of nat sprinklersysteem, voor inbedrijfstelling of in een vroeg stadium, getest moeten worden op mic bacteriën. Geef corrosie in sprinklersystemen geen kans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *