Meteen naar de inhoud
Home » Corrosie in sprinklerinstallaties

Corrosie in sprinklerinstallaties

Corrosie in sprinklerinstallaties zorgt voor veel problemen

Voor zowel droge als natte sprinkelinstallaties bieden wij oplossingen voor het detecteren, voorkomen en behandelen van corrosie. Corrosie in sprinklerinstallaties komt vaker voor dan u denkt. In het beginstadium levert dit nog geen problemen, maar uiteindelijk is het gevolg lekkages, verstoppingen en schade aan het gebouw en eventueel aan apparatuur of inrichting in het gebouw. Daarnaast komt de werking van uw sprinklerinstallatie in gevaar. Heeft u lekkages in uw sprinklerinstallatie, klik dan hier en neem contact met ons op.

Corrosie in natte sprinklerinstallatie voorkomen en bestrijden

Door eenvoudig ons additief PipeShield aan het water toe te voegen, geeft u corrosie geen kans. PipeShield werkt niet alleen preventief, maar bestrijdt ook corrosie als dit al in uw systeem aanwezig is. Voor het reinigen en conserveren van uw natte systeem zijn producten van HCR 3000 bewezen effectief. Voor iedere sprinklerinstallatie raden we aan een BART test uit te voeren. Een advies dat ook door NFPI wordt gedeeld.

Corrosie in droge sprinklerinstallatie voorkomen en bestrijden

Voor het voorkomen en bestrijden van corrosie in droge sprinklersystemen, zijn onze N2 Blast stikstofgeneratoren zeer efficiënt. Door stikstof in de installatie te persen, verdwijnt nagenoeg alle zuurstof uit de leidingen waardoor corrosie geen kans meer krijgt. Producten van HCR 3000 kunnen ook gebruikt worden in droge sprinklersystemen om het systeem te reinigen en te conserveren.

Wilt u meer informatie over Corrosie in sprinklerinstallaties?

Erkende sprinkler installateur

Door heel Nederland zijn erkende sprinkler installateurs te vinden. Deze installateurs hebben ervaring in het aanleggen, onderhouden en controleren van sprinkler installaties. We werken samen met deze installateurs om corrosie in sprinklers te detecteren, te behandelen en te voorkomen.