Meteen naar de inhoud
Home » Over ons

Over ons

Jos Braes

MIC Europe, expert op het gebied van corrosie in sprinklerinstallaties

MIC Europe richt zich sinds 2008 op het detecteren, voorkomen en behandelen van corrosie en mic corrosie.  Corrosie komt veel voor in sprinklerinstallaties. Met name door stilstaand water, vocht en warmte in de systemen. Mic corrosie is nog steeds een onbekend fenomeen bij installateurs en eindgebruikers van zowel droge als natte sprinklersystemen. Dit terwijl het voor veel problemen en kosten zorgt in gebouwen waarin sprinklerinstallaties zich bevinden.

MIC Europe deelt kennis over mic corrosie en werkt samen met installateurs en eindgebruikers om corrosie en daarmee lekkages en verstoppingen in sprinklerinstallaties te voorkomen.

Wilt u meer weten over onze missie, visie en onze kernwaarden?

Sinds 1987 deskundig in sprinklerinstallaties

Jos Braes, eigenaar van MIC Europe, was werkzaam voor een distributiebedrijf voor sprinklermaterialen. Twee jaar later, in 1989 werd dit bedrijf overgenomen door een Amerikaanse fabrikant van sprinklermaterialen. Zij zochten een vertegenwoordiging voor hun producten in Europa. Na enige jaren, wilde Jos verder groeien en zag kansen om naast de sprinklermaterialen ook de buizen te gaan verkopen. Dit kon niet onder de vlag van het Amerikaanse bedrijf.